Type to search

Stiri

Veste foarte buna din Cetatea Sucevei

Distribuie pe Social Media:
  •  
  •  
  •  
  •  

După mai bine de două luni de la suspendarea activității cu publicul, Muzeul Național al Bucovinei  și Centrul Cultural “Bucovina”, instituții de cultură aflate sub tutela Consiliului Județean Suceava, vă invită la o serie de mini-spectacole în cadrul proiectului intitulat Dor de viață, dor de cântec. De Rusalii în muzee.

Prin amabilitatea managerului Centrului Cultural „Bucovina” am aflat faptul că  Muzeul Național al Bucovinei, reprezentat de domnul director general Emil Constantin Ursu, a fost inițiatorul acestui eveniment cultural, fiind mai mult decât dornic în a oferi spațiul generos al Cetății de Scaun și al Muzeului Satului Bucovinean, pentru a recrea o stare de normalitate sub semnul frumuseții autentice,  de care tuturor cetățenilor Sucevei ne-a fost dor.
Păstrând regulile de distanțare socială conform normelor impuse de autorități, sunteți așteptați în cadrul primitor și autentic al celor două locații mai sus amintite, pentru a vă delecta cu programe muzicale pregătite de profesioniștii Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”.

      Spectacolele vor avea loc în paralel, la Muzeul Satului Bucovinean și în Curtea Interioară a Cetății de Scaun a Sucevei, după următorul program:

5 – 7 iunie 2020

       De la ora 13, la Muzeul Satului Bucovinean, Ansamblul artistic “Ciprian Porumbescu” aduce în fața publicului sucevean, momente artistice folclorice susținute de interpreții: Lucica Păltineanu, Marian Gogan, George Finiș, Rodica Andronic, Nicolae Vieru, Dinu Croitor, Constantin Pascal, Adrian Semeniuc, Dan Decebal Chitic, Cosmin Croitor, Vlad Dochița,Leonard Raicu.

     Tot cu începere la ora 13, în Curtea Interioara a Cetății, artiștii Diana Păstru, Johannes Onesciuc, Emil Lupu și Ionuț Țanța vor delecta publicul vizitator cu lucrări celebre de muzică clasică și caffe-concert.

    Cele două instituții au luat toate măsurile sanitare și de distanțare pentru ca spectacolele să se desfășoare în condiții de siguranță, atât pentru publicul vizitator, pentru artiștii care susțin spectacolele cât și pentru angajații muzeului.

Etichete:

Lasa un comentariu