Tinere, te provoc la „sapaturi” in copilaria ta!


Copil fiind, nu pot spune ca am fost atras de muzica populara. Erau anii in care fredonam piese din AnimalX sau Holograf (dupa caz). Ne jucam cu mingea in curtea scolii, alergam pe camp. Eram vara in vacanta la bunici, acolo unde vedeam printre franturi cativa artisti de muzica populara.
Mamaie! Schimba postul!
Pe ei ii consideram batrani. Batrani pentru ca ascultau muzica populara. Nu intelegeam portul popular, neavand contact cu traditia. Eu aveam nevoie de desene, iar mai tarziu sa le vad pe A.S.I.A. Evident ca ma suparam foc cand bunicii ma tineau cu forta la emisiune cu folclor sau … „Viata Satului”.
As minti daca as spune ca iubesc muzica populara. La fel ca alti tineri din generatia mea, iubesc Rock / Trap / House / R&B etc. Dar in acest articol nu doresc sa vorbesc despre ce iubesc altii.
Eu iubesc oamenii in varsta. Mi-am dat seama ca muzica inseamna emotie si traire. Mi-am dat seama mai tarziu ca bunicii iubeau muzica populara pentru ca isi aduceau aminte de tineretea lor. Mi-am dat seama ca ei sunt mult mai conectati cu natura, ca au sufletul mai pur si ca isi iubesc cu adevarat tara. Tara care oferea la un moment-dat mai mult decat ofera acum. Dar si acum exista riscul sa intram in politic, lucru pe care nu mi-l doresc.
S-ar putea ca muzica sa fie defapt legata de maturizarea omului ce poate deveni intelept. Prin autoeducare si intelegerea timpului.
Am ajuns sa colaborez cu o echipa ambitioasa, intr-un proiect numit: TRADITIONAL TV. Iar acum, vazand tot mai des porturi populare din diferite zone ale tarii, grija pentru aspectul fizic al interpretilor, seriozitatea cu care se prezinta la concerte si bucuria pe care o emana artistii atunci cand apar pe scena, pot spune ca apreciez muzica populara ca pe o religie sanatoasa care dezvolta tinerii in romani adevarati.