Type to search

Monden Noua generatie Stiri

Interviu de vacanță cu Daria Gâdea

Distribuie pe Social Media:
  •  
  •  
  •  
  •  

1.  Autoportret

    Sunt o persoană iubitoare, îmi place să îmi trăiesc viața frumos și sunt dornică să învăț și să dobândesc cât mai multe pe parcursul vieții. 

Consider că în fiecare zi putem să invatam cate ceva, poate chiar și când nu ne așteptăm! 

2. Cireașa de pe tort

    Nu aș putea spune un moment exact de glorie, insa fiecare apariție a mea pe scenă și orice eveniment la care particip, este o bucurie și o binecuvantare pentru mine. Momentele in care pot cânta publicului sunt de nedescris.. Mă bucur de tot ce îmi oferă viața și sunt recunoscătoare! 

3. Pastila de râs

     Momente amuzante în carieră.. au fost destule, iar acum când imi amintesc mă distrez copios!! Trebuie să recunosc, insă, la momentul in care s-au întâmplat, nu a fost deloc amuzant pentru mine. Mi s-a intâmplat de câteva ori să uit versurile, cred că se intamplă oricui.. iar mare mi-a fost mirarea să realizez ca am continuat să cânt, chiar daca am inventat pe moment niste versuri sau chiar cuvinte noi😂.. Totuși, cea mai amuzantă situație a fost la un spectacol in aer liber, la Sibiu. Din cauza vântului mi s-a ridicat sumna, iar eu nu mai stiam cum sa o fac sa stea.. Imi uitasem acasă poalele care trebuiesc luate sub ea. Toate culorile posibile mi-au trecut pe chip in momentele acelea, mai ales că Piața Mare din Sibiu era plină ochi. In timp ce mi-am cântat melodia, am stat cu una din maini doar pe fustă, ca să nu se intample vreun incident neplăcut din nou..Deși a fost destul de stânjenitor pe moment, de fiecare dată când imi amintesc mă distrez! 😂

4. Personajul-cheie

     Tatãl meu a fost cel de la care am moștenit talentul și practic persoana care m-a îndrumat pe această cale a muzicii. Atât eu, cât și sora mea am ales un drum presărat cu note muzicale. Eu am ales folclorul, ea muzica clasică! La fel ca tata și sora mea, am studiat muzica la liceul de muzică “Sigismund Toduta” din Cluj și am terminat Facultatea de Muzică “Gheorghe Dima”. În prezent sunt studentă la master în Sibiu, unde studiez ,,Teoria și practica managementului instituțiilor și evenimentelor culturale’’.

5. ‘’Călcâiul lui Ahile’’

      Nu pot să spun că am avut vreodată o “barieră” care m-a oprit să realizez anumite idei.. Până acum, tot ce am putut și tot ce a ținut de mine, am realizat și în continuare tot așa voi face. Nu îmi doresc niciodată să mă compromit. Dacă aș face asta, nu aș mai fi eu!

 Daria Gâdea, mândruță faină din Maramureș, a crescut ca un vlăstar vrednic și promițător dintr-o familie muzicală, în care tatăl, artist instrumentist la Opera Națională din Cluj a fost principalul pion al alegerii sale de a păstra în suflet cântecul.

Acuratețea glasului, frumusețea senină a chipului și un set de principii bine consolidate au îndrumat-o pe Daria pe calea succesului bine meritat în concursuri și în momentele artistice alături de nume mari ale folclorului.

Și, pentru că talentul este pus în lumină mai bine de studiu și perseverență, Daria Gâdea a așezat la temelia carierei sale străduința de a termina cursurile Facultății de Muzică, secția de pedagogie muzicalã, demonstrând că pasiunea pentru muzică e de fapt o sumă de aptitudini și posibile reinventări.

     Videoclipurile pieselor sale aduc culoare, bună dispoziție și ‘’tinerețe, dulce binecuvântare’’, acompaniind glasul curat al interpretei cu peisaje și horitori plini de viață și invitând orice iubitor de muzică populară într-o călătorie spre aspirațiile unei maramureșence veritabile.

Articol realizat de Adelina Fulga

Etichete:

Lasa un comentariu